Power BI (Business Intelligence)

Power BI je set alata poslovnog izvještavanja koji služe za analizu podataka i podijelu zaključaka. Power BI dashboard, dostupan na svim uređajima, obezbjeđuje pogled od 360 stepeni na poslovne korisnike, objedinjava njihove najvažnije podatke i obezbjeđuje ažuriranje u realnom vremenu.

Power BI je intuitivan i jednostavan za korišćenje, a moguće ga je povezati na preko 50 različitih poslovnih aplikacija. Podacima i izvještajima je moguće pristupiti sa bilo koje lokacije, korišćenjem Power BI mobilne aplikacije na Android, iOS ili Windows Mobile platformi.

Power BI podržava kreativnost i produktivnost, jer obezbjeđuje kombinaciju podataka iz različitih baza, fajlova i web servisa. Ugrađene metode vizuelizacije olakšavaju razumijevanje podataka i poboljšavaju kvalitet odluka. Power BI desktop omogućava povezivanje ili transformaciju podataka, kreiranje složenih kalkulacija i izradu izvještaja, dok Power BI servis omogućava pregled i dijeljenje dashboard-ova kroz cijelu organizaciju, kao i korišćenje predefinisanih izvještaja.

Power BI, kao analitičko rješenje namjenjeno cijelokupnoj organizaciji obezbjeđuje:

  • pregled kompletnog poslovanja na centralnom dashboard-u;
  • izradu interaktivnih izveštaja;
  • konzistentnu analizu i modele podataka koje je moguće koristiti više puta;
  • jednostavnu integraciju poslovnog izvještavanja i analitike sa standardnim poslovnim sistemima.